Buisisolatie

Buisisolatie is een fantastische manier om het rendement van jouw verwarmingssysteem te optimaliseren. Door het warmteverlies in de leidingen te beheersen, besteedt je minder energie aan het verwarmen van water dan je anders zou doen. Dit heeft niet alleen een positief effect op de stookkosten, maar ook op de ecologische voetafdruk. Het is beter voor het klimaat! Het gebruik van buisisolatie is ook een effectieve manier om condensatie op de leidingen te voorkomen en ze te beschermen tegen bevriezing in de koude maanden. Van ketel tot radiator, zorg ervoor dat er zo min mogelijk warmte wordt verspild aan het sanitair met deze eenvoudige energiebesparende oplossing.

Buisbekleding voor buisisolatie

Een veel voorkomende vorm van buisisolatie staat bekend als buisbekleding. Deze voorgevormde cilindrische isolatie schuift netjes en gemakkelijk op de leiding, voor maximale isolatie met minimale inspanning. Hoewel de buisisolator moet worden gesneden om meer onhandige formaten te bedekken en moeilijk om hoeken te passen is, is bekleding een ideale manier om grote stukken leiding op een kosteneffectieve en gemakkelijke manier te isoleren. Bekleding is meestal gemaakt van polyethyleenschuim, een lichtgewicht en buigzaam materiaal dat niettemin uitstekende isolerende eigenschappen en vochtbestendigheid heeft. Ze zijn ook verkrijgbaar in nitrilrubber, voor zwaardere toepassingen. Elk materiaal heeft een lage thermische geleidbaarheid, om minimaal warmteverlies te garanderen.

Buis omwikkeling

Voor meer ingewikkeld thermisch beheer is pijpomslag ideaal. Deze zelfklevende isolatietape kan worden aangebracht op meer onhandige buisvormen en in minder toegankelijke omgevingen dan bekleding. Perfect voor korte pijplengtes of bevestigingen en fittingen zoals T-stukken. Pijpomwikkeling zorgt voor meer veelzijdigheid voor uw toepassingen. Dankzij de zelfklevende achterkant kunt u deze isolatie met weinig moeite op uw waterleidingen aanbrengen, zodat het overal waar nodig is een effectieve thermische isolatie heeft.