Kruipruimte Isolatie

Ben je van plan om jouw huis beter te isoleren of wil je graag overstappen naar een warmtepomp, maar moet je jouw huis beter isoleren hiervoor? Lees dan hier meer over hoe jij jouw huis beter kan isoleren. Dit zal uiteindelijk leiden naar een lagere energierekening. Het is beter voor het klimaat en het zorgt voor een fijnere temperatuurregeling in huis.

Kruipruimte isolatie

Isolatie is belangrijk om elk huis warm te houden en tegelijkertijd energiekosten te besparen. Een van de belangrijkste manieren om een huis warm te houden, is door een kruipruimte te isoleren.

Goede kruipruimte isolatie kan voorkomen dat een kruipruimte een vochtige omgeving wordt waar schimmel en meeldauw is. Het beheersen van de temperatuur en het vocht in de kruipruimte is een tweeledig proces dat werkt aan een gemeenschappelijk doel: een gematigde benedenruimte die de bovenverdiepingen warm houdt, terwijl de fundering van jouw huis in goede staat blijft.

Basisprincipes van kruipruimte isolatie

Het nieten van glasvezelmatten tussen balken aan de onderkant van de vloer van jouw huis levert verschillende problemen op. Hoewel deze methode op zeer korte termijn werkt, hoopt zich uiteindelijk vocht op in de kruipruimte . Met vocht beladen glasvezel wordt zwaarder en begint door te zakken en te vallen. Deze verouderde methode is niet alleen ineffectief, maar ook regressief.

In plaats daarvan is een betere methode de meervoudige aanpak om de binnenmuren van de kruipruimte te isoleren met hardschuim, een plastic dampscherm over de vuile vloer te leggen en de twee producten vervolgens met tape aan elkaar te verbinden.

Het idee is om de kruipruimte te conditioneren, net zoals je andere delen van jouw huis zou kunnen conditioneren. In plaats van te proberen de kruipruimte af te snijden van de geconditioneerde bovenverdiepingen, moet je de kruipruimte dichter bij de temperatuur van de bovenverdiepingen brengen door de vloerisolatie weg te laten en de kruipruimte af te dichten tegen vocht en temperaturen van buitenaf.

Verschillende soorten kruipruimte isolatie

Twee-inch geëxpandeerd polystyreenschuimplaat is de favoriete isolatie voor kruipruimte binnen muren. Harde schuimisolatie werkt voor elk type gemetselde muur: beton, blok, baksteen en zelfs steen. Dit type isolatie kan worden bekleed met zilverfolie, met de folie naar binnen gericht naar de kruipruimte. Hoewel het harde schuim de belangrijkste isolator is, levert de folie iets meer energiebesparing op door warmte in de kruipruimte te reflecteren. Ook zal deze folie fungeren als dampscherm.

Ventilatie kruipruimte

Bij dit type isolatiesysteem is de ventilatie van de kruipruimte naar buiten afgesloten. Alle wegen naar buiten zijn afgesloten of afgedicht met kit.

Een luchtdichte, geïsoleerde kruipruimte maakt jouw huis als geheel energiezuiniger door jouw vloeren in koude maanden warmer te houden en zo jouw stookkosten te verlagen. Tijdens de warme maanden werkt dit proces omgekeerd door de vloeren koeler te houden en de belasting van de eventuele airconditioner te verminderen.