Muurisolatie

Het isoleren van jouw muren is een van de beste manieren om je te helpen jouw energieverbruik te verminderen en je te helpen  om geld te besparen op jouw energierekening. Het installeren van hoogwaardige isolatie in zowel uw buiten- als binnenmuren kan een aanzienlijk verschil maken in de leefbaarheid van uw huis, niet alleen door de warmte te helpen reguleren, maar ook door akoestische voordelen te bieden. Let wel op dat je alleen de muren kan isoleren wanneer aan het verbouwen of renoveren bent.

Soorten muurisolaties

Er zijn verschillende soorten isolatie die in de muren kunnen worden toegepast, elk met zijn eigen voordelen.

Muurisolatie matten
Isolatieproducten met matten of dekens zijn een populaire keuze voor zowel binnen- als buitenmuren, omdat ze eenvoudig te installeren zijn en een effectieve oplossing bieden om de warmteoverdracht te verminderen.

Schuimplaten
Schuimplaten bieden een hoge isolatie- en druksterkte voor relatief weinig dikte Isolatieplaten met gesloten cellen helpen de beweging van lucht of water te voorkomen om de warmtestroom te vertragen.

Folie Reflecterende
Folie-isolatie kan in buitenmuren worden gebruikt om de stralingswarmte van de zon weg van jouw huis te reflecteren. Dit type isolatie is echt effectief om jouw huis koel te houden bij warm weer.

Wat is het beste muurisolatie materiaal?

De meest voorkomende materialen waarvan muurisolatie matten worden gemaakt zijn glaswol, steenwol en polyester. Ze zijn allemaal effectief in het verminderen van warmteoverdracht, maar hun eigenschappen variëren enigszins.

Glaswol isolatie
Glaswol is gemaakt van gerecyclede glasmaterialen en is zeer effectief. Het is gemakkelijk te installeren en te transporteren dankzij de hoge compressie-eigenschappen.

Polyester isolatie
Polyester producten hebben geen ademende vezels en jeuken niet als je er mee werkt. Ze zijn een uitstekende keuze voor mensen met astma of andere stofallergieën.

Rockwol isolatie
Rockwool is gemaakt van steenwol en staat bekend om zijn indrukwekkende brandklassen. Het is onbrandbaar, produceert geen giftige rook en helpt de verspreiding van vlammen te stoppen.

Welke R-waarde heb ik nodig voor de muren?

Misschien wel de belangrijkste kwaliteit van elk isolatie product is de R-waarde. Hoe hoger de R-waarde, hoe effectiever een product bestand is tegen de warmtestroom. Producten met een hoge R-waarde helpen jou om de temperatuur in jouw huis efficiënter te regelen, wat leidt tot meer energiebesparing. Wij raden jou dan ook altijd aan om te upgraden naar de hoogste R-waarde die je kan veroorloven. Dit is wel een verstandige investering voor de toekomst.