Opbrengst zonnepanelen per maand

De hoeveelheid energie die door een enkel zonnepaneel wordt geproduceerd, hangt af van de grootte van het zonnepaneel en de locatie waarin het is geïnstalleerd.

Welke factoren zijn van invloed op de hoeveelheid elektriciteit die door een enkel zonnepaneel wordt geproduceerd?
Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op de hoeveelheid stroom die door een zonnepaneel wordt geproduceerd, namelijk:

– Kenmerken van het zonnepaneel zelf
– De hoeveelheid toegang tot zonnestraling die het zonnepaneel heeft waar het is geïnstalleerd.
– Welke eigenschappen van een zonnepaneel beïnvloeden de productie van elektriciteit?
– Het belangrijkste kenmerk van een zonnepaneel dat invloed heeft op de hoeveelheid stroom die het produceert, is het wattage van het zonnepaneel.

Het piekvermogen van een zonnepaneel verwijst naar de hoeveelheid gelijkstroom die het produceert onder standaard testomstandigheden.

Zonnepanelen worden gemaakt door een aantal zonnecellen in serie aan elkaar te koppelen. Over het algemeen zullen zonnepanelen die in 2020 beschikbaar zijn, ofwel in het bereik van 260-390 watt vallen en 60 samengevoegde zonnecellen bevatten, of ze zullen in het bereik van 360-400 watt vallen en 72 samengevoegde cellen bevatten.

Het is duidelijk dat hoe hoger het wattage van het zonnepaneel, hoe meer elektriciteit het zal produceren bij een vaste hoeveelheid toegang tot zonnestraling.

Het jaarlijkse vermogen van een volledige reeks zonnepanelen kan verschillende door de verschillende omstandigheden.

Hoeveel energie produceert een zonnepaneel?

Bij een zonnepaneel van 370 wattpiek is de opwekking ongeveer 314 kWh per jaar onder gunstige omstandigheden. Gemiddeld produceert een zonnepaneel tussen de 20 en 30 kWh per maand. Alleen een belangrijke kanttekening is dat dit niet gelijk is over het gehele jaar.

Zonnepanelen wekken immers elektriciteit op wanneer hier zonlicht op valt. Aan het einde van de herfst, de winter en tijdens het begin van de lente, is de opbrengst van de zonnepanelen een stuk lager. Dit kan dan wel teruglopen tot 5 tot 10 kWh per maand.

Vervolgens wekken de zonnepanelen aan het eind van de lente, de zomer en het begin van de herfst wel 40 tot 60 kWh per maand op. In de zomermaanden is de kans groot dat je elektriciteit terug levert en dat je in de koudere maanden extra elektriciteit nodig hebt.

Wat is het vermogen van een gemiddeld zonnepaneel?

De reden dat zonnepanelen over het algemeen worden verkocht met het bereik van 260-390 watt is vanwege de eenvoudige bruikbaarheid. De panelen moeten op daken worden getild door installateurs en dit is de grootste uitdaging voor de installateurs om dit werk veilig te kunnen uitvoeren. Dit zijn panelen met 60 cellen. Er zijn ook minder vaak gebruikte zonnepanelen die 72 cellen bevatten en worden verkocht met het wattagebereik van 340-500 watt, maar deze panelen worden groot en moeilijk te hanteren voor installateurs.

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig om een ​​gemiddeld huis van stroom te voorzien?

Het antwoord op deze vraag is complexer dan je in eerste instantie zou denken, omdat zonnepanelen niet alleen een verschillende hoeveelheid energie produceren op elke plaatsingslocatie, maar ook het energieverbruik van elk gemiddeld huis anders is.