Zonnepanelen kopen, alles wat je moet weten

De vraag of je zonnepanelen aanschaft, is geen kleine beslissing. De vraag is of de energiebesparing opweegt tegen de kosten. U vraagt zich misschien af of u eerst een nieuw dak nodig heeft of hoe lang zonnepanelen meegaan. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden voordat u zonnepanelen koopt. Hieronder gaan we in op de basisprincipes van zonnepanelen en beantwoorden we al uw prangende vragen zodat u de juiste keuze kunt maken voor uw woning, budget en energiedoelstellingen.

Hoe zonnepanelen werken

Ten eerste, hoe werken zonnepanelen? Zonnepanelen zijn gemaakt van fotovoltaïsche cellen. De zon zendt zonnestraling uit, die door de PV-cellen wordt geabsorbeerd wanneer de zon er direct op schijnt. De energie van de zon creëert elektrische ladingen, die bewegen volgens het elektrische veld in de cel, waardoor de stroom van elektrische energie wordt gestuurd. Delen van het zonnepaneel zetten ook energie om van gelijkstroom naar wisselstroom, zodat het in woningen kan worden gebruikt. Bepaalde componenten van de zonnepaneelreeks slaan de energie ook op voor later gebruik, zelfs als de zon niet schijnt. In onze gids leest u meer over de werking van zonnepanelen.

De voordelen van zonnepanelen

Waarom zou je zonnepanelen willen? Zonnepanelen voor uw huis hebben vele voordelen:

Besparingen op energie: Het meest directe voordeel is dat u de mogelijkheid krijgt om uw eigen huis buiten het elektriciteitsnet van stroom te voorzien. Dat scheelt je geld, en als je extra stroom opwekt, kun je misschien zelfs een vergoeding op je rekening krijgen van het elektriciteitsbedrijf.

Zonne-energie is een overvloedige energiebron: volgens het Amerikaanse ministerie van Energie voldoet slechts één uur middagzon in de zomer aan de jaarlijkse Amerikaanse elektriciteitsvraag. Zelfs als u zich in een gebied bevindt met veel regen- of schaduwdekking, kunt u toch besparen op uw elektriciteitsrekening.

Hulp bij de waarde van uw huis: Als u van plan bent uw huis later te verkopen, kan het hebben van zonnepanelen een groot voordeel zijn voor kopers en kunnen ze helpen de waarde van uw huis te verhogen.

Groene energie: aangezien zonne-energie een hernieuwbare bron is, kunt u uw ecologische voetafdruk minimaliseren.

Voorzie uw camper van stroom: sommige kleine zonnepaneelsystemen passen precies op campers of u kunt ze meenemen op de camping zodat u elektriciteit heeft, hoe afgelegen de locatie ook is.

Waar zonnepanelen kopen?

Veel bedrijven zijn gespecialiseerd in het verkopen en installeren van zonnepanelen voor woningen. Zoek online naar leveranciers en installateurs van zonnepanelen bij u in de buurt.

U kunt zelfs zonnepanelen kopen bij grote winkels voor huishoudelijke artikelen zoals bijvoorbeeld Ikea. Winkels zoals deze kunnen u zelfs een professionele installatie bieden om u te helpen een installatie van zonnepanelen te krijgen.

Installatie van zonnepanelen

U kunt kiezen voor professionele installatie of zelf de zonnepanelen installeren als u handig bent. Kies de optie die het beste past bij u past. Kiest u voor een professionele installatie, overleg dan met uw zonnepanelenleverancier. Sommige leveranciers bieden speciale prijzen voor installatie of kennen een onderaannemer die dit betaalbaar kan doen.

Een veel voorkomende vraag is of u een nieuw dak nodig heeft voordat u zonnepanelen voor uw huis installeert. Als uw dak oud is, moet u mogelijk uw dak vervangen voordat u zonnepanelen voor woningen plaatst. Anders hebben de panelen mogelijk niet de benodigde structuur om het gewicht te dragen en moeten ze mogelijk ook worden verwijderd om het dak te vervangen.

Onderhoud en levensduur van zonnepanelen

Veel zonnepanelen gaan gegarandeerd 20 tot 30 jaar mee, waarbij 25 jaar een gebruikelijke schatting is. Bovendien zijn ze redelijk onderhoudsvrij, je hoeft ze alleen maar vrij te houden van obstakels zoals vuil, bladeren en sneeuw. Garanties helpen ook vaak bij professionele reparaties.

Zonnepanelen hebben een zogenaamde “nuttige levensduur”. Dat betekent dat de panelen geleidelijk aan minder energie produceren naarmate ze ouder worden. Ongeveer 25 jaar na de installatie merkt u mogelijk een aanzienlijke daling in de hoeveelheid energie die u van de panelen krijgt. Veel garanties garanderen bijvoorbeeld 90% van de paneelproductie gedurende de eerste tien jaar en 80% voor de rest van de 25-30 jaar. Maar dat betekent niet dat ze meteen nutteloos zijn en dat ze nog lang energie kunnen produceren.

Met de levensduur van de zonnepanelen in het achterhoofd, is het gebruikelijk om je af te vragen wanneer je geld gaat verdienen. Veel factoren beïnvloeden wanneer en hoe u geld gaat verdienen met een zonnepaneel, waaronder hoeveel zonnepanelen u heeft, hoeveel energie u gebruikt en of u ervoor kiest om zonnepanelen te huren of te kopen voor uw huis.