Zonnepanelen sets: waar moet u op letten als u op zoek bent naar een zonnepanelen set

De meeste zonnepaneelsystemen voor thuis worden geïnstalleerd door een gekwalificeerde zonne-installateur. Maar er zijn ook doe-het-zelf-gerichte zonnepanelen sets die voor thuis die te koop zijn in bouwmarkten. Als u een van de honderdduizenden bent die zonne-energie overweegt, bent u waarschijnlijk enkele van de beschikbare doe- het- zelf-zonneproducten tegengekomen – maar weet u hoe u het beste product kunt kiezen uit alle zonnepanelen die te koop zijn? Hier is een compleet overzicht voor uw huis.

Zonnepaneelkits te koop: verschillende doe-het-zelf zonne-energiesystemen beschikbaar

Als je een doe-het-zelf-zonneproject wilt installeren, vergelijk dan vooraf verschillende opties. Er zijn verschillende fabrikanten die verschillende doe-het- zelfproducten aanbieden voor zowel netgekoppelde als niet-netgekoppelde systemen.

Overzicht zonnepanelenkits: zijn ze geschikt voor u?

Hoewel veel eigenaren van een woning ervoor kiezen om met een professionele zonne-installateur samen te werken om een zonne-energiesysteem te installeren, kunt u het zelf installeren als u zelf ervaring en de kennis heeft. Zonnepanelen sets zijn zonne-energiesystemen die nog niet volledig zijn opgezet. Ze worden meestal geleverd met alle benodigde componenten voor de installatie van een zonnepaneel thuis, inclusief panelen, omvormers, bedrading, montage hardware en technische documenten om u te helpen de installatie af te ronden.

Hoewel zonnepanelen sets minder kunnen kosten dan de volledige prijs van een professionele zonne-installatie , zullen veel particulieren niet in staat zijn om zelf zonnepanelen op de juiste manier te installeren vanwege de elektrische en mechanische complexiteit. Voor particulieren zonder technische kennis is het om veiligheidsredenen altijd een goed idee om samen te werken met een professionele zonne-installateur om het werk voor u te doen.

Wanneer een zonnepaneel set voor uw huis kopen (of juist niet)?

De zonnepanelen die online te koop zijn en de zonnepanelen sets die verkrijgbaar zijn in bouwmarkten, kunnen voor sommige situaties de ideale oplossing zijn. Als u niet probeert om uw hele huis van stroom te voorzien, maar eerder op zoek bent naar opwekking van zonne-energie voor uw camper, boot of “tuinhuis”, dan kan het verstandig zijn om kleine zonnepanelensets te kopen en deze zelf te installeren.

Zonnepanelen sets zijn een goede oplossing als u een deel van uw energievoorziening probeert van stroom te voorzien dat niet is aangesloten op het elektrische net. Dit is één van de belangrijkste manieren waarop doe-het-zelf zonne-energie u geld kan besparen – het aanleggen van een nieuwe elektrische bedrading is kostbaar, en omdat het aandrijven van een schuur of gereedschapsschuur doorgaans geen enorme elektriciteitsbelasting vereist, kan een kleine zonnepaneelset alle elektriciteit leveren die je hebt nodig.

Off-grid zonnepanelen sets vs. netgekoppelde zonnepanelen sets

In veel gevallen zijn te koop aangeboden zonnepanelen sets bedoeld om te worden geïnstalleerd als off-grid-systemen. Het belangrijkste verschil tussen een off-grid systeem en een netgekoppeld systeem is dat een off-gridsysteem alle energie moet leveren, terwijl een netgekoppeld systeem kan vertrouwen op back-upstroom van het elektriciteitsnet. Om volledig op een off-grid installatie te kunnen vertrouwen, moet u een batterij of set batterijen installeren om overtollige stroom op te slaan, zodat u de energie kunt gebruiken als de zon ondergaat.

Een off-grid DIY-zonne-systeem kan een solide manier zijn om een schuur of een deel van uw huis van stroom te voorzien, maar het kan moeilijk zijn om panelen te installeren, voldoende stroom te produceren en genoeg op te slaan voor de nacht met een off-grid installatie.

Wanneer u een zonnepaneelset koopt en deze zelf installeert, profiteert u waarschijnlijk niet van back-upstroom van het net. Als u uw huis ’s nachts of op bewolkte dagen van stroom wilt kunnen voorzien, moet u soms een extra batterij installeren als onderdeel van uw zonne-energiesysteem. Dat brengt extra kosten met zich mee en kan de besparingen beperken die u behaalt door zelf zonnepanelen te kopen.

Naast de beperkingen van off-grid zonne-systeem, is het installeren van zonne-energie een gecompliceerde proces. De meeste zonne-installateurs die er zijn, hebben jarenlange ervaring met het installeren van zonne-energiesystemen. Zonne-energie is een waardevolle investering, maar kost in het begin duizenden euro’s – niet bepaald de ideale situatie voor een doe-het-zelf-installatie met vallen en opstaan.

Nog een reden nodig om samen te werken met een zonne-installateur in plaats van online zonnepanelen te kopen? Veel van de beste zonnepanelen die op de markt te koop zijn, kunt u niet direct kopen. Om ze te kopen, moet u een zonne-installateur zijn die een relatie heeft met een distributeur van zonne-apparatuur. Zonne-installateurs krijgen zelfs vaak een betere prijs voor zonnepanelen die te koop zijn, omdat ze groot inkopen. Als het uw prioriteit is om een hoogwaardig systeem voor uw huis te bouwen, kunt u het beste werken met een gekwalificeerde zonnepanelen installateur.

Hoe zonnepanelensets voor uw huis te vergelijken?

Niet alle zonnepanelen zijn gelijk gemaakt. Zonnepanelen-installateurs selecteren de apparatuur voor hun installaties op basis van technische specificaties en de behoeften van de klant. Huiseigenaren die op zoek zijn naar zonnepanelensets zouden hetzelfde moeten doen. Er zijn drie belangrijke statistieken om naar te kijken bij het vergelijken van zonnepanelensets:

– Efficiëntie
– Prestatie-/temperatuurcoëfficiënt
– Garanties

Efficiëntie

Het rendement van zonnepanelen is één van de belangrijkste indicatoren voor de kwaliteit van een zonnepaneel. Het verwijst naar hoe goed een fotovoltaïsche (PV) zonnecel zonlicht kan omzetten in elektriciteit, en wordt weergegeven als een percentage. Paneelefficiëntie is vooral belangrijk als u weinig ruimte heeft om een systeem te installeren en u uw elektriciteitsproductie wilt maximaliseren.

Voor het rendement van zonnepanelen is een hoger percentage beter. De beste zonnepanelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, hebben een rendement van ongeveer 22 procent.

Prestaties (temperatuurcoëfficiënt)

De temperatuurcoëfficiënt van een zonnepaneel is een eenvoudige manier om te begrijpen hoe goed een zonnepaneel zal presteren in minder ideale omstandigheden. Net als elk ander elektronisch apparaat werken zonnepanelen het beste als ze redelijk koel worden gehouden (idealiter rond de 25 ° C), en hun prestaties kunnen eronder lijden als ze oververhit raken. De temperatuurcoëfficiënt kan u vertellen hoe de prestaties van uw paneel zullen afnemen tijdens warme zomerdagen. Voor elke graad boven 25°C neemt de elektriciteitsproductie van uw zonnepaneel af met de temperatuurcoëfficiënt.

Bijvoorbeeld, een temperatuurcoëfficiënt van -0,5% / ° C. Dit betekent dat als de temperatuur van uw zonnepaneel stijgt van 25° C naar 26° C de elektriciteitsproductie met -0,5% zal afnemen. Als de temperatuur van uw zonnepaneel tot 35 °C stijgt, daalt de elektriciteitsproductie met 5%.
Als u zonnepanelen vergelijkt, onthoud dan dat een lagere temperatuurcoëfficiënt beter is. De beste zonnepanelen op de markt hebben een temperatuurcoëfficiënt van -0,25.

Garanties

Elke fabrikant van hoogwaardige elektronica biedt een garantie om te laten zien dat ze achter hun producten staan, en zonnepanelen zijn niet anders. Zoek naast de technische aspecten van de apparatuur in uw zonnepaneelkit naar een lange garantie. De garantie garandeert tegen fabricagefouten of andere productfouten. De meeste fabrikanten van zonnepanelen bieden minimaal 10 jaar garantie. De beste fabrikanten bieden garanties van 12, 15 of zelfs 25 jaar.

Er zijn eenvoudigere manieren om geld te besparen op uw zonne-installatie

In sommige gevallen, zoals het installeren van een zonnepaneelkit op een camper of gereedschapsschuur, kan een doe-het-zelf zonne-energie een grote besparing opleveren. Als u echter de zonnepanelen die online te koop zijn, onderzoekt, moet u ervoor zorgen dat u al uw opties evalueert. Dat betekent dat u meerdere offertes ontvangt van installateurs bij u in de buurt.

Het vergelijken van meerdere offertes is zelfs één van de gemakkelijkste (en gratis) manieren om uw installatiekosten voor zonne-energie te verlagen. De reden is simpel: wanneer meerdere installateurs strijden om de opdracht, bieden ze een scherpe prijs.