Zonnepanelen op platte daken

Zonne-energie is een slimme energiebeslissing voor huizen en bedrijven met platte daken, maar er zijn een paar overwegingen waarmee u rekening moet houden tijdens het installatieproces.

Wat u moet weten over zonne-energie op platte daken

– Platte daken zijn een ideale locatie voor zonnepanelen
– Zonne-energie voor plat dak hoeft niet duurder te zijn dan een standaard installatie op een schuin dak
– Ja, u kunt zonnepanelen op een plat dak plaatsen met platte zonnerekken

Wanneer u zich een zonne-installatie voorstelt, ziet u waarschijnlijk een van de twee dingen: een op de grond gemonteerd zonnepaneelsysteem ter grootte van een nutsbedrijf of een zonnepaneelsysteem op het dak. Als u een plat dak heeft, realiseert u zich misschien niet dat zonne-energie ook goed werkt voor uw type woning. Zonnepaneelsystemen met plat dak kunnen in feite flexibeler zijn in hun ontwerp dan installaties op hellende daken, waardoor het gemakkelijker wordt om het meeste uit uw panelen te halen.

Er zijn verschillende sets voor zonnepanelen op schuine daken en op de grond gemonteerde zonnepanelen. Zonnepanelen op plat dak zijn niet anders. Om deze reden kunt u zonne-installateurs tegenkomen die u vertellen dat ze niet op platte daken werken, vooral als u niet in een gebied woont waar platte daken veel voorkomen.

Dit probleem kan echter eenvoudig worden verholpen door rond te neuzen. Als u offertes voor zonne-energie van meerdere installateurs krijgt, zou u er gemakkelijk een moeten kunnen vinden die ervaring heeft met het ontwerpen en installeren van zonnepaneelsystemen voor platte daken.

De installatiekosten voor zonnepanelen op een plat dak zijn concurrerend met een standaard installatie op een hellend dak

Arbeids- en installatiekosten maken doorgaans ongeveer tien procent uit van de totale kosten van uw zonnepaneelsysteem . Dit is gedeeltelijk te wijten aan de logistiek van rondklimmen op een steil dak om zonnepanelen en hun bevestigingen aan te brengen. Het installatieproces van een zonnepaneelsysteem op een plat dak is in vergelijking eenvoudiger: werknemers kunnen zich vrij op het dak bewegen zonder speciale apparatuur, en de meeste dakmaterialen die op platte daken worden gebruikt, kunnen de slijtage die optreedt tijdens het installatieproces gemakkelijk aan.

Als bijkomend voordeel hoeft uw zonnepanelen-installateur geen gaten in uw dak te maken om platte zonnepanelen te installeren. Zonne-installaties op schuine daken gebruiken meestal een “penetratiemontage”, die de stelling bevestigt die de zonnepanelen op uw dak houdt door meerdere gaten te boren. Platte daksystemen gebruiken in plaats daarvan meestal een verzwaard montagesysteem (bekend als een “ballastsysteem”). Dit systeem maakt gebruik van de zwaartekracht om bovenop uw dak te blijven zitten zonder dat er gaten nodig zijn.

Dat gezegd hebbende, vereisen zonnepanelen die op platte daken worden geïnstalleerd soms gespecialiseerde apparatuur om hun elektriciteitsproductie te maximaliseren. In plaats van zonnepanelen op een schuin dak te leggen, zal uw zonne-installateur waarschijnlijk schuine steunen gebruiken die uw zonnepanelen omhoog kantelen zodat ze zo veel mogelijk van de dag aan de zon worden blootgesteld. Dit kan soms resulteren in een iets hoger prijskaartje voor uw platdak zonnepaneelsysteem.

Wat is een zonneballastsysteem?

Als u zich zorgen maakt over het boren van gaten in uw dak, is een zonneballastsysteem een gebruikelijke alternatieve manier om panelen op een plat dak te monteren. Een ballastsysteem maakt gebruik van de zwaartekracht om panelen op hun plaats te houden en omvat het gebruik van betonblokken om uw zonnepanelen te verzwaren. U kunt ook hybride systemen installeren die gebruik maken van traditionele geboorde bevestigingen en ballasten, dit is afhankelijk van uw dak.

Zonnepanelen op platte daken kunnen onder de perfecte hoek worden geïnstalleerd om uw elektriciteitsproductie te maximaliseren

Installateurs van zonne-energie die PV-systemen ontwerpen voor standaard schuine daken, moeten de dakhoek en dakoriëntatie in hun systeemontwerpen opnemen. Idealiter worden zonnepanelen op het zuiden geplaatst onder een hoek die gelijk is aan de breedtegraad waarop ze zich bevinden. Heeft u een dak op het oosten of westen, of kunt u alleen zonnepanelen aan de noordzijde van uw dak plaatsen, dan produceert uw zonnepanelensysteem dagelijks minder elektriciteit. Bovendien zijn sommige hellende daken steiler dan andere, wat kan resulteren in een minder dan ideale elektriciteitsproductie. Hoewel dit niet betekent dat zonne-energie het niet waard is, kunnen deze overwegingen uw totale elektriciteitsproductie verlagen.

Platte daken bieden meer flexibiliteit in het ontwerp van uw zonnepaneelsysteem. Als u zonnepanelen op uw platte dak installeert, kunnen ze op het zuiden worden gericht en in de juiste hoek worden gemonteerd, ongeacht in welke richting uw huis staat. Beide specificaties zorgen ervoor dat uw systeem geoptimaliseerd kan worden voor een maximale elektriciteitsproductie. Dat betekent uiteindelijk een beter presterend systeem voor uw huis of bedrijf.

Hoe vind je een bedrijf om zonnepanelen op je platte dak te installeren?

Als u in een gebied woont waar veel huizen platte daken hebben, is de kans groot dat uw plaatselijke installateurs ervaring hebben met het werken met dit soort systemen. U moet echter altijd meerdere offertes van installateurs krijgen om er zeker van te zijn dat u werkt met een bedrijf dat de juiste expertise en achtergrond heeft voor uw behoeften.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *